Varázslatos téli esküvő

09 december 2021
Az esküvőről mindenkinek a tavasztól kora őszig terjedő időszak jut eszébe, és nem is gondolnak arra, mennyi előnye lehet egy téli időpontnak. A dátum kiválasztásánál nem kell harcolni a szolgáltatóknál az időpontokért, és valószínűleg a vendégek is jobban ráérnek majd a kevésbé mozgalmas téli hónapokban.
A dekoráció tekintetében a lehetőségek tárháza nagyon széles, de gondolom, senki sem szeretne karácsonyi hangulatot az esküvőjén. Ha megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt csodálatos téli mesevilágot alkothatunk, amivel igazán egyedi és különleges lesz az esküvő. A téli hangulatot sokféleképpen becsempészhetjük a dekoráción keresztül.

A színeknél kicsit kevesebből válogathatunk, de így is csodaszép, letisztult színvilágot álmodhatunk meg. Aki inkább a melegebb árnyalatokat részesíti előnyben, válogathat a fehér, arany, piros és zöld színekből a hidegebb hangulathoz a fehér mellé ezüst és kékes árnyalat illik, de belefér a türkiz vagy akár a most nagyon divatos füstös rózsaszín.

A fehér mellé elég egy színt választani, így megalapozhatjuk a dekoráció alapjait.

Mivel korán sötétedik, a fények még hangsúlyosabbak, és biztosítják a varázslatos hangulatot. Akár bent, akár kint használjuk a lámpásokat, égősorokat és gyertyákat mindenképpen garantált a szívmelengető mesevilág.

Ha van a helyszínen kandalló, akkor feltétlenül gyújtsunk be, ha nincs, készíthetünk egy kandalló keretet, amit telerakhatunk gyertyával.

Az asztal és teremdekorációnál felhasználhatjuk a természetes téli elemeket, mint például tobozokat, piros bogyós terméseket, fenyőféléket.
Tovább fokozhatjuk a téli, jeges hatást az üveg és kristály kiegészítőkkel valamint a „behavazott” díszekkel vagy növénykompozíciókkal. A székeket bevonhatjuk műszőrmével vagy kötött hatású anyaggal. Becsempészhetjük a téli fenyőerdők hangulatát és illatát egy pár cserepes fenyővel is, ami akár a főasztal mögötti dekoráció alapját is adhatja. Ezeket a fákat aztán egy kis játék keretében el is árverezhetjük, vagy ki is sorsolhatjuk a vendégek között.

Köszönőajándéknak is adhatunk kicsi cserepes fenyőt vagy hamisciprust, amit majd otthon el tudnak ültetni a vendégek. De jó ötlet lehet sál vagy kesztyű is, illetve mécses tartó, kis lámpás vagy gyertya, de készülhetünk a pár fotójával ellátott hó gömbbel is. Ha valami finomsággal szeretnénk megköszönni, hogy eljöttek, adhatunk teát vagy csokoládét, de akár mézet vagy finom fűszeres magvakat, például török mogyorót.

Kialakíthatunk egy melegedőpontot forralt borral, forró csokival, sült gesztenyével, megidézve a télesti utca hangulatát.
© Real Estate. Minden jog fenntartva!

Kapcsolat

  • dr. Lopusnyiné Gyulai Ágnes
  • Tel:
    +36 20/530-5893
  • Cím:
    5600 Békéscsaba, Berzsenyi u. 54.
  • E-mail:
    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.